image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Öğrencileri Tarafından "2023 Eğitim Vizyonu" Konulu Öğrenci Paneli Gerçekleştirildi

16.04.2019 

Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Derslik Binası Konferans Salonunda “2023 Eğitim Vizyonu Öğrenci Paneli” gerçekleştirildi. Sosyal bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Rasim Dağdelen başkanlığında gerçekleşen panele Türkçe Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Gamze AYDIN, İlköğretim Matematik Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Nihal DÜZALAN, Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Ebru DURGUT ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Selcan Merve BERÇİN katıldı. Onar dakikalık konuşmaların yapıldığı panelde farklı konulara değinildi.

“Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm” konulu konuşmasında Gamze AYDIN, eğitimin dijitalleşmesi ve bu süreçte ortaya konan hedeflerden bahsetti. Topyekun bir dijitalleşmeden bahseden Aydın, bu süreçte öğrenciler kadar öğretmenlere de görev düştüğünü belirtti. Bu değişimlerin bir yansıması olan “Ters Yüz Edilmiş Sınıf Modeli” değinen Aydın, eğitimin bu modelle daha işlevsel bir hâle geleceği görüşünde.
“İnsan Odaklı ve Değer Merkezli Eğitim” konulu konuşmasında Nihal DÜZALAN, eğitimde insanın konumlandırılacağı noktadan bahsetti. Eğitim kurumunun temel çıkış noktasının bireyin kendini bilmesi ve tanıması olarak ifade eden Düzalan, öğretmenin bilgiden önce şefkat vermesi gerektiğine değindi. İnsana rasyonel ve başarmak zorunda olduklarından ibaret bir varlık olarak yaklaşmanın doğru olmadığını ifade etti.

“Eğitim 2023 Vizyonu ve Okul Dışı Eğitim” konulu konuşmasında Ebru DURGUT, okul dışı eğitimden bahsetti. Eğitimini yalnızca duvarlar arasında yapılamayacağını ifade eden Durgut, okul dışı eğitimin sınıf duvarlarını aşarak uygulama imkânı sağlayacağını belirtti. Öğrencinin öğrenmede aktif olarak rol aldığı, yaparak yaşayarak öğrendiği, çevresiyle konuları ilişkilendirdiği ve sosyal yaşantısı ile bağlantılar kurduğu bir eğitimin etkili olduğunu ifade etti.
“İnternet Kaynaklı Riskler ve 21.yy’da Pdr Hizmetleri” konulu konuşmasında Selcan Merve BERÇİN, sanal zorbalıktan bahsetti. Sanal zorbalık türlerinden ve bunların türlerinden bahseden Berçin, bu tür bir duruma maruz kalındığında neler yapılması gerektiğini sıraladı. Bu süreçteki bilinçlendirme çalışmalarından bahseden Berçin, bizlerin de dikkat edebileceği noktaları ifade etti.

Konuşmalar sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin SEMERCİ öğrencilerimize “Teşekkür Belgeleri”ni takdim etti. Öğrencilere teşekkür eden Sayın Semerci, öğrencilerimizin ifade ettiği hususların önemine değindi.
  • Bölümümüz Öğretim Üyeleri Kutlama Yemeğinde Bir Araya Geldi

  • Okuma Tiyatrosu

  • Karagöz ile Hacivat

  • Öğrendiklerimi Pekiştiriyorum

  • Türkçe Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Sedat BALYEMEZ Profesör Ünvanı Aldı

  • Öğrenci Temsilcileriyle Bölüm Toplantısı Yapıldı.

  • Bölümümüze Yeni Katılan Hocamız İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

  • Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Sedat BALYEMEZ Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Asli Üyeliğine Seçildi

  • Türkçe Öğretmenliği Saha Ziyaretlerine Hazırlık Toplantısı Yapıldı

  • Öğretim Üyemizin Doçentlik Yemeğinde Bir Araya Geldik