26 Eylül Dil Bayramı ve Türkçedeki Değişimler Etkinliği Gerçekleştirildi

Ana Bilim Dalımız öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sedat BALYEMEZ’in konuşmacı olduğu “26 Eylül Dil Bayramı ve Türkçedeki Değişimler” etkinliği Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erdi ŞİMŞEK, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte Doç. Dr. Sedat BALYEMEZ tarafından Dil Bayramı’nın ne olduğu, dil kurultaylarından önceki süreçte Türkçenin üzerindeki yabancı dillerin etkisi, dilde sadeleşme istekleri, yabancı dillerden alınan kelimelere Türkçe karşılık bulma çabalarının somut örnekleri, Dil Bayramı’nın Bartın’daki yansımalarının tarihsel arşivlerdeki görünümlerine yönelik sunum gerçekleştirildi. Etkinliğin sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL, katkılarından dolayı Doç. Dr. Sedat BALYEMEZ’e teşekkür ederek plaket takdim etti.