Bartın Üniversitesinin (BARÜ) paydaşı olduğu “Aile Çalıştayı”nda ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen “Aile Çalıştayı” Bartın’da yoğun bir katılımla tamamlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Bartın Üniversitesinin (BARÜ) de paydaşı olduğu etkinlikte bilimsel veriler üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Öğretim elemanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcıların da yer aldığı etkinlikte ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde görüş alışverişi yapıldı.

Toplamda 3 oturum olarak gerçekleştirilen çalıştayda “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” konuları ele alındı.

Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Belma BARAK’ın moderatörlüğünü yaptığı Aile, Çevre ve İklim” oturumunda özellikle yerel afetlerden sel ve taşkın ile ilgili ailelerin iklim değişikliğini azaltım ve iklim değişikliğine uyum kapsamında sürece entegrasyonu hususunda tespitler ve önlemler raporlaştırılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunuldu.