Bölümümüz Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD'den “Okul Deneyimi” ve “Öğretmenlik Uygulaması” Dersleri Kapsamında Uygulama Okullarına Ziyaret

15.11.2019

“Okul Deneyimi” ve “Öğretmenlik Uygulaması” dersleri kapsamında bölüm başkanımız Doç. Dr. Harun ER, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül TURAL ve Dr. Öğr. Üyesi Davut GÜREL’in katılımıyla İMKB Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Merkez İmam Hatip Ortaokulu ve Gazi Ortaokuluna ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretlerde İMKB Ortaokulu Müdürü Önder ÇAKI, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Mehmet HOROZOĞLU, Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hamdi DEMİREL ve Gazi Ortaokulu Müdürü Alaaddin GÖKÇE ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Görüşmelerde fakülte-okul işbirliği kapsamında “Okul Deneyimi” ve “Öğretmenlik Uygulaması” dersleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Ayrıca muhtemel sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde görüşüldü. Yine görüşmelerde, staj uygulamaları kapsamında uygulama öğretmeni-danışman öğretim elemanı işbirliğinin önemi vurgulandı.