image/svg+xml
image/svg+xml

Eğitim Fakültesi 5. Geleneksel Öğretmenim Şenliği Heyecanı

Yayın Tarihi: 16.04.2019 

Bu yıl beşincisi düzenlenen Eğitim Fakültesi’nin gelenekleşmiş “Öğretmenim Şenliği” Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi bölümü tarafından farklı bölümlerin de katılımıyla 15-16 Nisan olmak üzere toplamda iki gün sürecek. Etkinliklerin birinci gününde bu yıl müzik dinletisi, bahar konseri ve bir de panel gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi bölüm başkanı Doç. Dr. Harun ER ve Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Çetin SEMERCİ’nin konuşmalarıyla devam etti. Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi bölüm başkanı konuşmalarında; yapılan bu tür etkinliklerin kurum kültürünün oluşmasında ve aidiyet duygusunun gelişmesinde çok önemli bir yer teşkil ettiğini, üniversitelerin sadece dört duvar arasında ders yapılan mekanlar olmadığını aynı zamanda yapılan konferans, seminer, sempozyum, konser vb. faaliyetlerle “çoklu kültür” ortamları olduğunu ifade etti. “Çoklu kültür” ortamlarının da öğrencilerin sosyalleşmesi, kendini ifade etmesi ve topluma uyumu noktasında aracılık ettiğini belirtti. Eğitim Fakültesi dekanı konuşmalarında; Türkiye’deki 93 eğitim fakültesinde akredite edilmiş 4 bölümden biri olan Türkçe Öğretmenliği programından ve akreditasyon süreci devam eden Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programlarından bahsetti. Öğretmene ve öğretmenliğe saygının ilk olarak üniversiteden başlaması gerektiğini kaydeden Sayın Semerci, öğrencilerimizin birinci sınıftan itibaren birer öğretmen olarak görüldüğünü ifade etti.

Doç. Dr. Harun ER ve Prof. Dr. Çetin SEMERCİ'nin konuşmaların ardından "2023 Eğitim Vizyonu Öğrenci Paneli" gerçekleştirildi. Panelden sonra panelist öğrencilere Eğitim Fakültesi dekanı sayın Prof. Dr. Çetin SEMERCİ tarafından “Teşekkür Belgeleri” takdim edildi. Ardından Müzik Bölümü öğretim görevlileri bir müzik resitali sundu. Resitalin ardından İlahiyat Fakültesi dekanı Azize TOPER KAYGIN tarafından Müzik Bölümü öğretim görevlilerine çiçek takdim edildi. Müzik kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu Bahar Konseri ile salonda eğlenceli dakikalar yaşandı. Öğrencilere Eğitim Fakültesi dekan yardımcısı tarafından çiçek takdim edildi. Toplu fotoğrafın çekilmesiyle Öğretmenim Şenliğinin birinci günü tamamlanmış oldu.
  • Bölümümüz Öğretim Üyeleri Kutlama Yemeğinde Bir Araya Geldi

  • Okuma Tiyatrosu

  • Karagöz ile Hacivat

  • Öğrendiklerimi Pekiştiriyorum

  • Türkçe Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Sedat BALYEMEZ Profesör Ünvanı Aldı

  • Öğrenci Temsilcileriyle Bölüm Toplantısı Yapıldı.

  • Bölümümüze Yeni Katılan Hocamız İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

  • Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Sedat BALYEMEZ Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Asli Üyeliğine Seçildi

  • Türkçe Öğretmenliği Saha Ziyaretlerine Hazırlık Toplantısı Yapıldı

  • Öğretim Üyemizin Doçentlik Yemeğinde Bir Araya Geldik