Öğrencilerimizden “Sokak Hayvanlarını Besliyoruz” Projesi

Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Doç. Dr. Serpil ÖZDEMİR danışmanlığında yürüttükleri “Sokak Hayvanlarını Besliyoruz Projesi” tamamlandı. Proje süreci aşağıdaki aşamalarda gerçekleşti:

• Proje için ilk olarak bir veteriner hekimle görüşüldü. Proje ile ilgili temel bilgiler edinildi ve fikir alışverişinde bulunuldu.
  • Gerekli olduğu öngörülen ürünler satın alındı. Mağaza yetkilisiyle sokak hayvanlarının ihtiyaçları üzerine konuşma gerçekleştirildi.
  • Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan kuşlar beslendi. Meydanda bulunan kişilerle sokakta bulunan canlılar üzerine sohbet gerçekleştirildi, sokak canlılarına yönelik farkındalık oluşturuldu.
  • Bartın Merkez’de bulunan sokak hayvanları için gerekli ihtiyaçlar giderildi. Sokak hayvanlarının mama ve su başta olmak üzere temel gereksinimleri karşılandı. Proje alanında bulunan kişilere proje hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Böylelikle proje gerçekleştirilirken çevredeki insanların farkındalık bilinci artırıldı.
  • Projenin son adımı olarak Bartın Yalı Sevgi Parkı’nda bulunan sokak hayvanları için gerekli besin ihtiyacı giderildi. Sokak hayvanlarıyla ilgilenildi.