Öğretmen Adaylarının Yeterlik Düzeylerini Artırma Programı Düzenlendi

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliği ile düzenlenen “Öğretmen Adaylarının Yeterlik Düzeylerini Artırma Programı” kapsamında Türkçe Öğretmenliği Programı son sınıf öğrencileri 5 Aralık Pazartesi günü Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğünde ağırlandı. Öğrencilerimize bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ebubekir EROĞLU eşlik etti. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR de programa katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL, öğretmen adaylarımızın kişisel ve meslekî gelişimlerine katkı sunmasını öngördüğü programın çok değerli olduğunu vurgulayarak ev sahipliklerinden ötürü İl Millî Eğitim Müdürlüğüne şükranlarını sundu. Dekan ÜNAL’ın ardından Bartın İl Millî Eğitim Müdürü Oğuzhan ACAR, geleceği şekillendirecek öğretmenleri ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirterek Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmen adaylarımıza kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL ve Bartın İl Millî Eğitim Müdürü Oğuzhan ACAR’ın konuşmalarının ardından Bartın İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsa KIRAL tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda öğretmenlerin atama süreçleri, öğretmenlikle ilgili mevzuatlar, sözleşmeli öğretmenlik, norm kadro, izin hakları ve öğretmenleri ilgilendiren pek çok konu hakkında bilgiler sunuldu. Sunumun son bölümünde Bartın ilinde farklı okullarda görev yapmakta olan üç değerli öğretmen, meslekî tecrübelerini öğretmen adaylarımızla paylaştılar.

Program, öğretmen adaylarımızın gruplar hâlinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü binasındaki birimleri ziyaret ederek iş ve işleyiş süreçleri hakkında bilgi almalarının ardından sona erdi.