Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı Son Sınıf Öğrencilerimizden "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" Resim Etkinliği

Sosyal Bilgiler Eğitimi 4. sınıf öğrencilerimiz tararafından 2018-2019 akademik yılı güz döneminde  Dr. Öğr. Üyesi Sinem TARHAN tarafından yürütülen "Toplumsal Cinsiyet" dersi kapsamında Toplumsal Cinsyet Eşitliği konusunda resim çalışması yapmışlardır. Dersi alan öğrencilerimiz ders kapsamında;

•     Toplumsal cinsiyet eşitliği/eşitsizliği nedir?
  •     Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kaynakları nelerdir?
  •     Toplumsal cinsiyet rolleri ve  kalıp yargılarının kazanılmasındaki öğrenme süreçleri nelerdir?
  •     Toplumsal cinsiyet  eşitsizliği  bireyleri eğitim, sağlık, meslek seçimi, çalışma hayatı, şiddet  vb. konularda nasıl etkilemektedir?
  •     Toplumsal cinsiyet eşitliğinin  ülkenin kalınması, gelişmesi ve demokratikleşmesindeki önemi nedir?
  •     Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında bir yetişkin ve öğretmen adayı olarak sorumlulukları nelerdir? sorularına cevaplar aramıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Sinem Tarhan tarafından dersi alan öğrencilerden dönem boyunca işlenen konuları göz önüne alarak toplumsal cinsiyet eşitliği ya da eşitsizliğini yansıtan resimler yapmaları istenmiştir. İkili gruplar halinde çalışan öğrenciler çizdikleri resimleri arkadaşlarına tanıtmış, resimlerinde hangi konuya değindiklerini  ve bu konuyu neden önemli bulduklarını açıklamışlardır . Öğrencilerin resimleri ve yapmış oldukları sunumlarla ders oldukça eğlenceli geçmiş, Dr. Öğr. Üyesi Sinem TARHAN ise öğrencilere çalışmalarından ötürü teşekkür etmiştir. Biz de öğrencilerimize toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda göstermiş oldukları bu duyarlılıktan ötürü teşekkür ederiz.