Uzun Metraj ‘Arrival’ Film İzleme Etkinliği

26.11.2019

Uzun Metraj ‘Arrival’ Film İzleme Etkinliği

Bölümümüz Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı aylık etkinliklerinin ilki 25.11.2019 tarihinde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında “Arrival” filmi Arş. Gör. Furkan Kadir TOPÇU rehberliğinde öğrencilerimizle birlikte izlendi. Filmin ardından; senaryo, hikâye ve masalların temelini oluşturan evrensel bilinçaltı bağlamında ortaya çıkan arketipler ve desenler anlatıldı. Sinemaya dair genel bilgilerin verilmesinin ardından filmin senaryosu, alt metinleri, küçük hikâye parçaları, sahnelerin kendi içinde değerlendirmesi ve filmin tamamına etkisi incelendi. Öğrencilerimizin de katılımı sağlanarak filmin kendilerinde bıraktığı his ve etkiler konuşuldu.

Bir sonraki etkinliğimizde görüşmek üzere.

• III. Tiyatro Şenliği'nin Coşkulu Vedası

• III. Tiyatro Şenliği Başladı

• Bölümümüz Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalında Kıyasıya Mücadele

• Bölümümüz Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı “Söyleşi ve Drama Atölyesi” Etkinliği Gerçekleştirildi