image/svg+xml
image/svg+xml

Bölümümüz Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Lisans Programı akredite edildi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programının akredite edilme süreci olumlu sonuçlandı. Eğitim fakülteleri eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’deki eğitim fakültelerinde verilen eğitimin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunma amacıyla kurulan ve bu çerçevede faaliyet yürüten dış değerlendirme kuruluşu EPDAD (Eğitim Fakülteleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından üç yıllık süreyle (15.05.2020-15.05.2023) akredite edilen Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programı, Türkiye’de bu başarıya ulaşan programlarından biri oldu. Böylelikle Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Lisans programımız ÖSYM kılavuzunda akredite edilmiş bölüm olarak yer alacaktır.

Öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi; öğretim elemanları ve yetiştirilmesi; öğrenciler: öğrenci alımı, gelişimi ve başarısı, destek ve rehberlik hizmetleri; fakülte-okul iş birliği; öğrenme kaynakları: tesisler, kütüphane ve donanım; yönetim; kalite güvencesi olmak üzere yedi ana başlıkta oluşturulan raporların incelendiği, ara ve genel değerlendirmelerin yapıldığı, kurum ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ve oluşturulan kanıt temelli verilerin yerinde incelendiği sürecin sonunda verilen akreditasyon sertifikası Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programımızın, öğretmen yetiştirme süreçlerindeki faaliyetlerinin kalite standartlarına uygun olduğunu ortaya koydu.

Süreçte emeği geçen ve katkılarını esirgemeyen tüm öğretim elemanlarımıza, destek veren paydaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.